ZASTAVICE ZA OBNOVO ČEMŠENIŠKE CERKVE

Zastavice

Zaradi ukrepov v času epidemije bolezni COVID-19 in zajezitvi širjenja virusa letos na pokopališču ne bo stojnic, kjer ste lahko že nekaj let darovali za obnovo cerkve v Čemšeniku. Za svoj dar ste lahko prejeli zastavico, ki ste jo položili na grob namesto sveče.

Letos zaradi omenjenih ukrepov teh zastavic ne bo, svoj dar pa lahko v obliki daritve za sveto mašo (za svoje pokojne sorodnike, za zdravje v družini, za blagoslov pri delu, za srečen zakon, za uspeh v šoli, za starše, za prijatelje itd.) nakažete na TRR: SI56-0430-2000-2980-018.

Vlada RS in slovenski škofje pozivajo, da letos čim manj obiskujete grobove, predvsem pa opustite tradicionalna druženja s sorodniki in prijatelji.

Nagovor msgr. Stanislava Zoreta

Predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore je na tiskovni konferenci vlade RS glede obiskovanja grobov med drugim dejal:

Zaradi omejitve gibanja na domačo občino številni ne boste mogli obiskati grobov svojih pokojnih staršev, sorodnikov in prijateljev. To je preizkušnja in žrtev, ki jo bo vsak naredil za to, da se omeji epidemija, prepreči prenapolnjenost bolnic ter rešijo človeška življenja. Tudi sam letos ne bom obiskal groba svoje mame in očeta, vseh pa se bom spomnil v molitvi. Zato vas lepo vabim in prosim, da letos naredimo to osebno žrtev ter se držimo ukrepov vlade in strokovnjakov. To je naša naloga in dolžnost ter najboljši način, da omejimo epidemijo.

Celoten nagovor msgr. Stanislava Zoreta si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.

Za vas objavil:

Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius