V čemšeniški kapeli je potekala koledniška sveta maša

V čemšeniški kapeli je potekala koledniška sveta maša

Že več let v čemšeniški župniji v času po božiču koledujemo in prinašamo blagoslov ljudem. Zadnja leta pripravljamo koledniško mašo, pri kateri sodelujejo koledniki, ki v okviru trikraljevske akcije Misijonskega središča zbirajo sredstva za misijonske dežele.

Po enoletnem premoru smo spet lahko imeli takšno mašo, kar nas zelo veseli. Potekala je pod geslom: Prebudi se in bodi luč!

Letos so sveti 3 kralji koledovali pri sveti maši v četrtek 6.1. zvečer. Pripravili smo tudi uvode za bogoslužje, s katerimi smo obeležili ta posebni praznik, v spomin na prihod treh modrih k Jezusu v jasli. Nekateri birmanci so se velikodušno odzvali vabilu in polepšali sveto mašo s svojim sodelovanjem. Farani pa so darežljivo prispevali prostovoljne darove za misijonske dežele in s tem pokazali, da nas Bog združuje, in da znamo deliti veselje božičnih praznikov tudi z ljudmi tam daleč v Afriki in Aziji, ki v teh časih še toliko bolj potrebujejo osnovnih dobrin. Solidarnost je pot v lepši jutri.

Župljani so domov odnesli blagoslovljene nalepke (20 G+M+B 22) , ki jih bodo prilepili na vhodna vrata, da bi njihov dom celo leto spremljal Božji blagoslov. Prosimo Boga za to.

Kdor želi, lahko prostovoljni dar za misijone prispeva do nedelje 9.1. v kapeli, v za to namenjeno škatlo.

Če vas zanima za kaj letos misijonarji zbirajo sredstva, kliknite na spodnjo povezavo in si poglejte projekte, ki jih želijo z našo skupno pomočjo uresničiti:

TKA Letak 2021 22

Iskrena hvala vsem, ki darujete po svojih zmožnostih za otroke iz revnih dežel-naše brate in sestre v Kristusu.

Naj koledniški blagoslov spremlja tudi vas in vaše najdražje v letu 2022. Bog naj bo z vami!

Blaž Vozelj

Za vas objavil:

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius