Prenos svete maše na Nedeljo Božje besede

Nedelja Božje besede - prenos svete maše

Prenos svete maše na Nedeljo Božje besede iz župnišča v Čemšeniku v nedeljo, 24.1.2021 ob 8:30. Ogled bo možen na spodnjem video posnetku.

Prenos svete maše preko spleta ali medijev lahko po navodilih slovenskih škofov poteka samo v živo v cerkvi ali kapeli. Po končanju svete maše je potrebno posnetek odstraniti iz medijev. S tem dejanjem se poudari, da je bogoslužje enkratno dejanje in spremljanje poteka samo v živo, brez možnosti poznejše »udeležbe z zamikom«

Pomembno

Župnišče v Čemšeniku bo v času svete maše odprto za vernike, vendar bo število vernikov v župnišču zelo omejeno. Zaradi predpisa 30 m2 je v vsaki sobi oziroma hodniku dovoljena največ ena oseba ali družina iz skupnega gospodinjstva, kar pomeni 5 oseb oziroma družin (po ena oseba oziroma družina v veroučni sobi, pevski sobi, pisarni, hodniku in predverju).

Župnik Janez Mihelčič zaradi predpisov NE PRIPOROČA OZIROMA ODSVETUJE obisk svete maše in svetuje spremljanje svete maše preko medijev.

Prejem svetega obhajila in svete spovedi bo možno prejeti tako kot do sedaj in sicer nekje do 30 min po vsaki sveti maši, kjer župnik mašuje.

Povzetek iz navodil za spletni prenos bogoslužja

Splošna navodila

a) Bogoslužni obred mora vedno potekati v živo v cerkvi ali v kapeli.

h) Ko je neposreden prenos svete maše končan, naj se posnetek odstrani s Facebooka oz. Youtuba ali drugih kanalov.

Celotna navodila za spletni prenos bogoslužja si lahko preberete tukaj.

Prenos svete maše na Nedeljo Božje besede iz župnišča v Čemšeniku

Za vas objavil:

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius