Oratorij 2022

Oratorij 2022

Letos bomo na oratoriju spoznavali lik sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500 letnico njegovega spreobrnjena in ustanovitve jezuitov.

Živel je v 15. stoletju in si želel postati  znameniti vojak, vendar mu je poškodba to preprečila in v okrevanju je začel spoznavati Jezusa in Sveto pismo.  Zato se je kmalu odločil, da se bo namesto  v vojski raje boril za večjo božjo slavo, od koder tudi slogan letošnjega oratorija.  Danes je najbolj znan kot ustanovitelj jezuitov, preostanek njegove zgodbe in podrobnosti pa bomo animatorji skupaj z otroci spoznavali na letošnjem oratoriju.

POMEMBNE INFORMACIJE O ORATORIJU 2022

*Da ne bo prihajalo do nejasnosti, vas prosimo, da si informacije natančno in v celoti preberete. Za vse dodatne informacije kontaktirajte Luka Polca na 040 513 498 ali na elektronski naslov luka.polc@gmail.com.

PROGRAM

Tudi letos bo Oratorij poln zanimivih zgodb, iger, katehez, delavnic ter pesmi.

Potekal bo od 31. julija. do 4. avgusta in sicer:

Nedelja, ponedeljek, torek in sreda:

8.30 – 14..30

Četrtek

14.00 – 18.0 (sv. Maša in zaključek po sv. maši)

Letos smo oratorij za en dan podaljšali in se bomo družili celih pet dni. Enega izmed teh dni bomo namenili tudi celodnevnemu izletu.

*Urnik je okviren. O spremembah vas bomo animatorji sproti obveščali.

STARŠI!

Letos skupina animatorjev organizira oratorij za otroke od tretjega leta naprej. Skupaj se bomo po svojih najboljših močeh potrudili, da se bodo otroci počutili sprejete, da se bodo česa novega naučili in da bodo dnevi na oratoriju obogatili počitniške dni.

Zaradi lažje nadaljnje organizacije vas prosimo, da izpolnjeno prijavnico oddate najkasneje do nedelje, 10. julija!

Tudi letos bodo otroci dobili oratorijske majice. Te je potrebno predhodno naročiti in oddati v tisk. Če bo Vaš otrok prijavljen prepozno, naročilo majice zanj morda ne bo več mogoče, zato je priporočljiva pravočasna prijava.

Priporočeni prispevek za oratorij  letos znaša 10 evrov na otroka. Za dva otroka iz iste družine priporočeni prispevek  znaša 15 evrov za tri  pa 20 evrov.*

POMEMBNO!

*Letos želimo animatorji otroke peljati tudi na enodnevni izlet, katerega podrobnosti naj zaenkrat ostanejo še skrivnost. Hkrati pa želimo opozoriti, da se lahko letošnji prispevek za nekaj evrov še dvigne, vendar vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Veseli bomo tudi kakšnih piškotov, sokov, ki jih bomo animatorji v času oratorija razdelili med otroke. Da  bomo lahko kar najbolj upoštevali higienske smernice in priporočila, vas prosimo, da raje kot domače dobrote prinesete kupljene, že pakirane stvari.

Ker so otroci na oratoriju zelo aktivni in ustvarjalni, priporočamo, da otroci pridejo na oratorij v oblačilih, v katerih se bodo dobro počutili in za katere doma ne bo slabe volje, če se  uničijo.

Ne pozabite na:

– pravočasno oddajo prijavnice,

– pokrivalo,

– zaščito pred soncem in klopi,

– rezervna oblačila,

– malico,

– stekleničko za sok ali vodo,

– dobro voljo.

Se vidimo!

Vaši animatorji

Za vas objavil:

marko.drobne@gmail.com | Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius