Nenehno se prenavljajte v vodi in krvi, ki tečeta iz Jezusovega Srca

Nenehno se prenavljajte v vodi in krvi, ki tečeta iz Jezusovega Srca
Foto: Vatican Media

Papež Frančišek je udeležencem kongresa o verski vzgoji, ki od 17. do 20. marca poteka v mestu Anaheim v Kaliforniji, poslal video sporočilo. Zaželel jim je, da bi se nenehno prenavljali v vodi in krvi, ki tečeta iz Jezusovega Srca kot izvir usmiljenja za ves svet, na kar spominja tudi geslo tokratnega kongresa: »Žive vode upanja.«

Papež: Nenehno se prenavljajte v vodi in krvi, ki tečeta iz Jezusovega Srca

Dragi bratje in sestre,
z veseljem pozdravljam vas, ki ste zbrani osebno v Kaliforniji in tudi tiste, ki se na daljavo udeležujejo tega kongresa o verski vzgoji, ki ga organizira Nadškofija Los Angeles.

V teh dneh se zavedamo, da nas pandemija še naprej vabi, naj skrbimo drug za drugega. Koronavirus še vedno povzroča socialno ločenost in žal izgubo življenja mnogih oseb, kar povzroča socialno krizo. Naše upanje – smo verni – je položeno v Gospoda! V tem času strahu in negotovosti nas Gospod še naprej vabi, naj gremo naprej in oznanjamo svojo vero v Njegovo usmiljenje, v Njegovo nežnost in v Njegovo veliko ljubezen: »Imamo sidro: v njegovem križu smo bili rešeni. Imamo krmilo: v njegovem križu smo bili odkupljeni. Imamo upanje: v njegovem križu smo bili ozdravljeni in objeti, da nas nič in nihče ne more ločiti od njegove odrešilne ljubezni.«

Tema kongresa, Žive vode upanja, nas vabi, da bi se nenehno prenavljali v vodi in krvi, ki tečeta iz Jezusovega Srca kot izvir usmiljenja za ves svet. Brez te žive vode se lahko naše poslanstvo spremeni v notranjo in bolečo religioznost … Če si kristjan, če si Cerkev, moraš biti v izhodu. Cerkev je v izhodu, ni usmerjena navznoter; do bivanjskih periferij moraš priti s pogumom in ustvarjalnostjo!

Letos v Nadškofiji Los Angeles obhajate jubilejno leto, 250-letnico Misijona sv. Gabriela, prve Cerkve, ki jo je osnoval veliki apostol Mehike in Kalifornije sv. Juniper Serra. Med njegovo kanonizacijo leta 2015 sem dejal, da »je znal živeti to, kar je “Cerkev v izhodu”; Cerkev, ki mora znati iti na ulice, da bi podelila nežnost in spravo Boga.« Naj bo ta jubilej velika priložnost za to, da bi se prenovili!

Moja molitev za vas, za potek tega kongresa je ta, da bi naš Gospod napolnil vaša srca z živimi vodami svojega Duha ter prenovil vašo gorečnost misijonarskih učencev, ki gredo vedno naprej v veri, da bi ponesli Njegovo upanje celotnemu svetu – ne z lepimi besedami, ampak s konkretnimi dejanji spremljanja ter s tem, da z vsemi podelimo veselje, ker vemo, da nismo sami. Naj Bog, ki je v Jezusu postal človek, hodi z nami skozi dan življenja; naj nas spodbuja, da bi sanjali in hodili skupaj Očetu naproti tako, da bi preoblikovali življenje in same sebe.

Izročam vas Mariji, Materi Cerkve, blagoslavljam vas, molim za vas in vas tudi prosim, da molite zame. Hvala.

Vir: Vatican News

Za vas objavil:

Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius