Na Klicu dobrote do konca koncerta zbrali že 217.950 €

Na Klicu dobrote zbrali že 217.950 EUR
Foto: Tatjana Splichal

Letošnji 31. dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski, ki je potekal v sredo, 24. novembra 2021, je ob neposrednem prenosu na TV SLO – I. programu, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče pred televizijske ekrane in radijske postaje privabil ljudi, ki imajo radi glasbo in željo po pomoči sočloveku v stiski. Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski, za kar se je do konca koncerta zbralo 217.950 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

Koncert je potekal pod geslom »SRCE, ki sprejema« in nas opomnil na osnovno človeško potrebo po bližini in sprejetju v naši različnosti in dostojanstvu. Z današnjim Klicem dobrote smo se po besedah predsednika Karitas, nadškofa Alojzija Cvikla, odpravili k družinam v stiski in poiskali pot do njihovega srca, ki je velikokrat obteženo s skrbmi in negotovostjo.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so odprli svoje srce za družine, ki jim Karitas pomaga v različnih programih pomoči. Njihovi darovi se bodo dotaknili 20.000 družin po vsej Sloveniji. V prihodnjih tednih in mesecih jim bodo v njihove domove prinesli toplino in konkretno pomoč v obliki hrane, plačila najnujnejših položnic in potrebščin.

Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom, ki jih je na koncertu spremljala komorna zasedba Simfoničnega orkestra Cantabile, pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika in spremljajoči band. K dobroti in solidarnosti so na današnjem koncertu s svojim petjem vabili pevci: Patricija Avšič, Nuška Drašček, Mojca Bitenc Križaj, Irena Yebuah Tiran, Eva Hren, Estera Stojko, Omar Naber, Petra Kodba, Neža Močnik, Simon Zgonc, sodelavci Radia Ognjišče, Kvatropirci in Ansambel Saša Avsenika. Vsi so se pridružili prostovoljcem in brez honorarja nastopili za dober namen.

Iz studia v Ljubljani sta v družbi mladih prostovoljcev Karitas, skavtov, Dejana Fabčiča in s. Romane Kocjančič, ki so sprejemali telefonske klice, dogodek povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Za smeh in sproščenost pa je poskrbel Žiga Bunič.

Slovenska Karitas se zahvaljuje tudi vsem radijskim postajam, časopisnim hišam in spletnim portalom, ki so v mesecu novembru širili glas o dobrodelnem koncertu in vabili k ogledu. Imena medijev so objavljena na www.karitas.si/akcije/klic-dobrote.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo. Povezava za darovanje.

Iskrena hvala vsem za solidarnost!

Vir: Katoliška cerkev

Za vas objavil:

Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius