Glasilo 9 Februar 2022

Oznanila

BESEDA NAS BO SODILA POSLEDNJI DAN (Jn 12,48)

Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih jaz opravljam, tudi sam opravljal, in še večja kot ta bo opravljal, ker grem jaz k Očetu. Kar koli boste prosili v mojem imenu, bom storil, da bo Oče poveličan v Sinu. Če me boste kaj prosili v mojem imenu, bom jaz to storil.« (Jn 14,12-14). Kaj to pomeni za nas, da gre Jezus k svojemu Očetu? Da bo Jezus poslal silo z Višave, Svetega Duha. Duha resnice, ki ga svet ne more prejeti, ker ga ne vidi in ne pozna. Vi ga poznate, ker ostaja pri vas in bo v vas (Jn 14,17). Prečudovita obljuba Jezusa Kristusa, da nas ne pušča same na Zemlji do svojega Drugega prihoda. Še več Ne bom vas zapustil sirot, prišel bom k vam (Jn 14, 18). Torej Jezus Preko Svetega Duha prihaja k nam in je z nami. Tolažnik pa, Sveti Duh, ki ga bo Oče poslal v mojem imenu, on vas bo učil vsega in spomnil vsega, kar sem vam povedal. Mir vam zapuščam, svoj mir vam dajem. (Jn 14, 26-27).

Če imamo Svetega Duha, potem prejmemo mir, ki nam ga daje Jezus. Nič posvetnega nas ne more vznemiriti, nobene vojne, bolezni, nove svetovne ureditve. Sveti Duh je Božja oseba, ki lahko biva v nas. In komu bodo potem usmerjene naše molitve, če ne Bogu Očetu v Jezusovem imenu? In Sveti Duh v svoji božanski moči Ko pride on, bo ovrgel svet glede greha, pravičnosti in sodbe: glede greha, ker vame ne verujejo, glede pravičnosti, ker odhajam k Očetu in me ne boste več videli, glede sodbe pa, ker je vladar tega sveta obsojen (Jn 16,8-11). Kdor zavrže Jezusa Kristusa, ga bo sama Božja beseda obsodila. Ko pa pride on, Duh resnice, vas bo uvedel v vso resnico, ker ne bo govoril sam od sebe, temveč bo povedal, kar bo slišal, in oznanjal vam bo prihodnje reči. On bo mene poveličal, ker bo iz mojega jemal in vam oznanjal (Jn 16, 13-14).

Vloga Svetega Duha je usmeritev naših misli na edinega Rešitelja in našega Gospoda Jezusa Kristusa. Sveti Duh nas usmeri, da nam je potreben Rešitelj, da moramo predati svoje grehe, da potrebujemo moč z višav. Jezus nas bodri, nam govori, kakšna bo prednost, ko bo Sveti Duh v nas. Glejte, pride ura in je že prišla, ko se boste razkropili vsak na svoje in me pustili samega. Vendar nisem sam, kajti Oče je z menoj. To sem vam povedal, da bi imeli mir v meni. Na svetu imate stisko, toda bodite pogumni: jaz sem svet premagal.« (Jn 16, 32-33). Zaključimo lahko, da nas nima kaj biti strah. Ničesar se nam ni potrebno bati. Če smo v Svetem Duhu, nam druga stran ne more nič. Celo Jezus je prosil Boga Očeta v svoji posredniški molitvi za nas. Ne prosim, da jih vzameš s sveta, ampak da jih obvaruješ hudega. Niso od sveta, kakor jaz nisem od sveta. Posveti jih v resnici; tvoja beseda je resnica (Jn 17, 15).

Mislite, da je ta prošnja kar tako izrečena v veter? Jezus je za nas naredil vse. Jezus skrbi za svoje. Božja Beseda je Resnica. Na nas je, da smo poslušni in se predamo Bogu Tu je stanovitnost svetih, ki se držijo Božjih zapovedi in Jezusove vere (Raz 14, 12). Če smo v skladu z Besedo imamo Odrešitev, imamo Advokata na Nebeškem svetišču, če obrnemo hrbet Besedi, nas bo Beseda obsodila. Se splača tvegati?

Pripravil: Štefan

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 27.2. do 6.3.2022)

NED 27.2. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + MARČUN Marija, Anton, sorodniki
Izlake Ob 10.00 + Mari, Jože KLJUČEVŠEK
PON 28.2. Čemšenik Ob 18.00 + ROZINA Leopold
TOR 1.3 Izlake Ob 18.00 + ARH Oto, starši, stari starši;  2.+ PIKELJ Jože
Podlipovica Ob 19.00 + ARH Franc (obl), Pepca, LEKANOVE
SRE 2.3. Čemšenik Ob 18.00 V DOBER NAMEN;  2.+ KAJBIČ Jožef
Izlake Ob 19.00 + SKRINJAR Marija
ČET 3.3. Izlake Ob 7.30 PO NAMENU
PET 4.3. Čemšenik Ob 18.00 + KAJBIČ Leopold
Izlake Ob 19.00 + PIKELJ Johanca (obl);  2.+ KLANČIŠAR Branko
SOB 5.3. Čemšenik Ob 19.00 + ŠTEHARNIK Frančiška (30.dan)
2. + RAZBORŠEK Ivan;  + KREŽE Ivan
NED 6.3. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + ZUPAN Branko;
2. + ZUPAN Ivan (obl), ŠPANOVE
Izlake Ob 10.00 ZA DUHOVNE, REDOVNE, MISIJONSKE POKLICE

OBVESTILA

*V sredo, 2.3. je pepelnica, začetek postnega časa. Pri obeh mašah je pepeljenje, simbol naše pripravljenosti k spreobrnjenju. Povabljeni k poglobljeni pripravi na VELIKO NOČ, s postom, molitvijo, dobrimi deli.

*Na pepelnično sredo povabljeni k molitvi za mir in sicer 30 minut pred mašo v Čemšeniku (ob 17.30), na Izlakah pa po maši.

*V petek je prvi v mesecu, obhajanje bolnikov in starejših na domu. Če kdo želi, da mu prinesem JEZUSA naj to sporoči v župnišče.

*Ob petkih bo med mašo tudi križev pot.

*KULTURNI VEČER in otvoritev fotografske razstave bo v soboto, 5.3. ob 18 h v dvorani Jurijevega doma na Izlakah. Lepo povabljeni.

*V nedeljo, 6.3. je prva v mesecu, ofer, darovanje za cerkvene potrebe. Za vsak dar BOGLONAJ.

*V nedeljo, 6.3. – 1. postna nedelja. Imeli bomo molitveni – športni popoldan. Odpravili se bomo na križev pot od župnišča do cerkve sv. Miklavža (Zabreznik). Pri župnišču začnemo ob 15 h. Priporočena pohodna obutev, dobrodošle tudi palice. POVABLJENI.

*Za krst otroka, vse v dogovoru z župnikom.

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR: SI56-0430-2000-2980-018

Za vas objavil:

marko.drobne@gmail.com | Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius