Glasilo 7 Februar 2022

Oznanila

DVOREZEN MEČ

Jezus je napovedal pred njegovim prihodom velike spremembe »Vzdignil se bo narod proti narodu in kraljestvo proti kraljestvu. Veliki potresi bodo na mnogih krajih, kužne bolezni in lakota, grozote in velika znamenja z neba. Toda preden se bo to zgodilo, bodo nad vas dvigali roke, preganjali vas bodo, izročali v shodnice in ječe in zaradi mojega imena vas bodo vlačili pred kralje in oblastnike. Vam pa bo to dalo priložnost za pričevanje. Vtisnite si v srca to, da ne boste vnaprej premišljevali, kako bi se zagovarjali. Jaz vam bom namreč dal usta in modrost, kateri vsi vaši nasprotniki ne bodo mogli kljubovati ali ji ugovarjati. Izdajali vas bodo celo starši in bratje, sorodniki in prijatelji, in nekatere izmed vas bodo ubili.  Vsi vas bodo sovražili zaradi mojega imena, toda niti las z vaše glave se ne bo izgubil. S svojo stanovitnostjo si boste pridobili svoje življenje.«(Lk 21,10-19).

Jezus pravi, da nas bodo zaradi naše vere vanj preganjali in pozivali na zaslišanja. Naši najbližji nas bodo izdajali in sovražili. Očitno bo čas zelo negotov. Moralo bo priti do neke temeljne spremembe, ki bo zelo pomembna. Sprememba, ki bo razdelila ljudi, celo najbližje. Celo starši, bratje, prijatelji, sorodniki nas bodo izdajali. Le kaj bo to? Se spomnite verzov Povem vam: Tisto noč bosta dva na eni postelji; eden bo prejet, drugi puščen. Dve bosta skupaj mleli: ena bo sprejeta, druga puščena.« (Lk 21, 34-36). In Jezus je nekaj verzov prej rekel Takó bo tudi na dan, ko se bo razodel Sin človekov (Lk 21,30). Resnica, ki je Božja beseda, bo tista, ki bo ob koncu časov ločevala ljudi. Božja beseda je namreč živa in dejavna, ostrejša kakor vsak dvorezen meč in zareže do ločitve duše in duha, sklepov in mozga ter presoja vzgibe in misli srca (Heb 4,12).

In kaj bi naj bil dvorezni meč? V Razodetju zvemo, kdo je dvorezni meč. Tam je Janezu sam Jezus narekoval, kaj naj Janez napiše To govori on, ki ima ostri dvorezni meč (Raz 2,12). In ker je Jezus govoril Janezu, potem lahko razumemo, da je ta dvorezni meč sam Jezus. Vsaka nepostavnost je dvorezen meč in za njegovo rano ni zdravila (Sir 21,3). Izkoreninil bo vsako nepostavnost. In Njen konec pa je grenek kakor pelin, oster kakor dvorezen meč (Prg 5,4). Jezus pravi, da nam bo ob koncu dal usta in modrost, dal nam bo besedo, da bomo lahko pričevali. Se spomnite, kako je Štefan pričal v shodnici, preden so ga kamnali? Celo njegov obraz je sijal kot angelu. Vendar bomo lahko pričali le, če bomo poznali Božjo besedo. Takrat nas bo Sveti duh spodbudil in spomnil, kako se bomo zagovarjali.

Ker smo torej opravičeni iz vere, živimo v miru z Bogom po našem Gospodu Jezusu Kristusu, po katerem se nam je tudi po veri odprl dostop v to milost, v kateri stojimo in se ponašamo z upanjem na Božjo slavo. Pa ne samo to, ampak se celo ponašamo s stiskami, saj vemo, da stiska rodi potrpljenje, potrpljenje preizkušenost, preizkušenost upanje. Upanje pa ne osramoti, ker je Božja ljubezen izlita v naša srca po Svetem Duhu, ki nam je bil dan (Rim 5,3-5). Zato izročimo grehe in očistimo naša srca, da bo Sveti duh prebival v nas.

Pripravil: Štefan

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 13.2. do 20.2.2022)

NED 13.2. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + POLC Franci, Francka
2. + ZUPAN Branko (obl), Ivana, Franc
2. + Vran Marija (obl), LAVRIN Janez
Izlake Ob 10.00 + TURNŠEK Pavel (obl)
2. +  star. ROKAVEC, OSOLNIK
PON 14.2. Čemšenik Ob 18.00 + PSARN Viktor (obl);  2.+ RAZBORŠEK Ivan
2. + STRNIŠNIK Valentin (oče, sin)
Izlake Ob 19.00 + OBREZA Anton (obl), sorodniki;
2. + PRAŠNIKAR Frančiška
TOR 15.2. Podlipovica Ob 18.00 + KLANČIŠAR Branko, KLANČIŠAR Gizela
2. + MALI Angela, Milan, sorodniki
SRE 16.2. Izlake Ob 7.30 PO NAMENU
ČET 17.2. Šemnik Ob 19.00 + RAZPOTNIK Avgust (obl), Pavla
PET 18.2. Čemšenik Ob 19.00 + MACERLOVE (Ržiše);  2. + POLC Janez
SOB 19.2. Čemšenik Ob 19.00 + KAJBIČ Leopold (7.dan);  2.+ KAJBIČ Jožef
NED 20.2. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + ROVŠEK Minka
Izlake Ob 10.00 + ROTAR Jernej

OBVESTILA

*Za krst otroka, vse v dogovoru z župnikom.

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR: SI56-0430-2000-2980-018

DOBRA DELA: + Kajbič Leopold: 2M- družina Brečko; 1M- Gašper in Marjana Kajbič; 1M- Grobljar Jože z družino; 1M- Bokal Francka, 1M- vnukinja Urša z družino; 1M- vnukinja Petra z Matejem; 1M- Arhovi iz Sp.Izlak; 1M in dar za cerkev- sestra Mari z družino; 1M in dar za cerkev- sestra Mili z družino;  1M- nečak Jože z družino; 1M- Zupan Franc (Štrukljev); 1M- Jože Kajbič (Kotredež); 2M in dar za cerkev- brat Milan; 1M in dar za cerkev- Kajbič Jože; 1M in dar za cerkev- Kajbič Stanka; 1M in dar za cerkev- Kajbič Primož; 1M in dar za cerkev- Ivica in Marija;  1m in dar za cerkev- Bine z družino; 1M in dar za cerkev- Bokal Stanislav z družino; 1M in dar za cerkev- Španovi;

Za vas objavil:

marko.drobne@gmail.com | Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius