Glasilo 6 Februar 2022

Oznanila

SE SPLAČA?

Ko pa je sedèl na Oljski gori, so stopili k njemu učenci in mu na samem rekli: »Povej nam, kdaj bo to in kakšno bo znamenje tvojega prihoda in konca sveta.« (Mt 24,3). Ko komu govorim o skorajšnjem Jezusovem prihodu, so odgovori »Do tega ne bo prišlo, Bog tega ne bo naredil.« In kaj je bilo v mislih učencev? In ko jim je Jezus rekel, ko so z Oljske gore gledali na Jeruzalem »Vidite vse to? Resnično, povem vam: Tu zagotovo ne bo ostal kamen na kamnu, ki bi ne bil zrušen.« (Mt 24,2). So mu verjeli? Že res, da so se v svojih srci učenci vznemirili. Vendar dvomim, da če bi mimoidočemu takrat in tudi danes rekli, da Zemlja ne bo več takšna kot je, nas nebi jemali resno.

Jezus je hkrati govoril o dveh preroštvih. Prvo je bilo uničenje Jeruzalema in drugo Jezusov drugi prihod. Kot znake Jezus ne navaja kakšne filmske katastrofe. Jezus pravi: »Glejte, da vas kdo ne zavede!« (Mt 24,4). In Jezus razlaga, da bo prevara po vsem svetu. Posebej zaskrbljujoča je Jezusova navedba Veliko jih bo namreč nastopilo pod mojim imenom in bodo govorili: ›Jaz sem Kristus,‹ tako da bodo mnoge zavedli (Mt 24,5). Zakaj zaskrbljujoča? Ker se bo pojavil lažni Kristus, ali drugače povedano njegov »dvojnik« ali več njih. Kako bomo vedeli, ali je lažni ali pravi Kristus? Koliko poznamo Kristusa? Kaj s tem mislim? Koliko poznamo Besedo, ki je Kristus? Ogrnjen je v plašč, ki je bil namočen v krvi. Ime mu je Božja Beseda (Raz 19,13). In Na plašču in na boku pa ima napisano ime: Kralj kraljev in Gospod gospodov (Raz 19,16).

Ljudje bodo nasedli velikim znamenjem in čudežem in ker ne poznajo Božje besede, ne bodo znali razločevati, kdo je kdo. Tako se bodo Božji otroci razdvojili in odmaknili od Boga. Vendar Jezus bo neizprosen, kar je napovedal »Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi: ›Gospod, Gospod,‹ ampak kdor uresničuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih. Veliko mi jih bo reklo tisti dan: ›Gospod, Gospod, ali nismo v tvojem imenu prerokovali in v tvojem imenu izganjali demonov in v tvojem imenu storili veliko mogočnih del?‹ In takrat jim bom naznanil: ›Nikoli vas nisem poznal. Pojdite proč od mene, kateri ravnate nepostavno!‹« (Mt 7,21-23). V teh verzih se skriva nevarnost, ki jo običajno prezremo. Mi sicer lahko delamo »velika dela« in kličemo Jezus, Jezus, vse to smo delali v tvojem imenu. Vseeno nam je, od kod smo deležni čudeža. Spomnim se nekoga, ki je rekel »Tudi če je potrebno gada požreti, samo da bo se bo zgodilo.«

Vendar Jezus je jasen, večnega življenja boš deležen le, če boš ravnal postavno in uresničeval voljo Boga Očeta. Ali s tem, ko se obiskuje cerkev že poznamo Jezusa? Jezus pravi, da tisti, ki bodo z vsem srcem sledili voljo Boga Očeta Takrat vas bodo izročali v stisko in vas morili. Vsi narodi vas bodo sovražili zaradi mojega imena (Mt 24,9). Menite, da se izplača zavreči vse, da bi sledili voljo Boga Očeta? Kaj pravi Jezus? Kdor pa bo vztrajal do konca, bo rešen (Mt 24,13). Toda preden se bo to zgodilo, bodo nad vas dvigali roke, preganjali vas bodo, izročali v shodnice in ječe in zaradi mojega imena vas bodo vlačili pred kralje in oblastnike (Lk 21,12).

Pripravil: Štefan

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 6.2. do 13.2.2022)

NED 6.2. Izlake Ob 7.00 + DRNOVŠEK Marija (obl), RAMŠLOVE
Čemšenik Ob 8.30 + OBREZA Karolina, Pavel;
2. + JUVAN Franc (obl), JUVANOVE
Izlake Ob 10.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
2. + star. ROKAVEC, OSOLNIK
2. + RAVNIKAR Marija, Albin
PON 7.2. Čemšenik Ob 18.00 + JUG Marija (obl);  2.+ ROZINA Leopold
TOR 8.2. Podlipovica Ob 18.00 + PRAŠNIKAR Leon, Olga, ROZINA Bernarda
Izlake Ob 19.00 + KUSTER Franc(župnik)(obl;  2.+ ROTAR Jernej
SRE 9.2. Čemšenik Ob 18.00 + MATKO Ivan (obl), za zdravje;  2. + POLC Pavla
Šemnik Ob 19.00 V ZAHVALO MATERI BOŽJI ZA VARSTVO
ČET 10.2. Čemšenik Ob 18.00 + KLOPČIČ Milan (obl), ALEKŠEVE; 2. + KREŽE Ivan
Izlake Ob 19.00 + KOVAČ Ivi (obl), Žani, BERIČIČ Marija
2. + SKRINJAR Marija
PET 11.2. Podlipovica Ob 18.00 + GORIŠEK Pavla, Anton; JAGER Štefka
Čemšenik Ob 19.00 + RAVNIKAR Stanka;  2.+ŠERAK Ivana (obl),Jože
SOB 12.2. Podlipovica Ob 18.00 + ARH Branko (obl)Ivan, sorodniki
Čemšenik Ob 19.00 + RAVNIKAR Leopold (obl), Fani
2. + BOKAL Edi, brat Franci, Starši
2. + ŠTEHARNIK Frančiška (7.dan)
NED 13.2. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + POLC Franci, Francka
2. + ZUPAN Branko (obl), Ivana, Franc
2. + Vran Marija (obl), LAVRIN Janez
Izlake Ob 10.00 + TURNŠEK Pavel (obl)
2. +  star. ROKAVEC, OSOLNIK

OBVESTILA

* V sredo, 9.2. je srečanje ŽPS na Izlakah, ob 20 v Jurijevem domu. Člani lepo vabljeni.

*V soboto, 12.2. je srečanje ŽPS v Čemšeniku po večerni maši, ob 19.45 h. Člani lepo vabljeni.

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR: SI56-0430-2000-2980-018

DOBRA DELA: + Kajbič Leopold: 1M in dar za cerkev- nečakinja Marjetka z družino; 2M- Kajbič Marinka; 1M- Kajbič Borut; 1M- Kajbič Aleksandra; 2M- Slavi Kmetič z družino; 1M- Kristjan Kmetič; dar za cerkev- Jenko Marija; 2M- Turnškovi (Sp.Izlake); 1M- družina Kralj (Sp.Izlake); 1M- Turnšek Natalija (Sp.Izlake); 1M- Grobljar Marko z družino; 1M- Grobljar Toni

Za vas objavil:

Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius