Glasilo 45 November 2022

Farno glasilo

BOG SKRBI ZA SVOJE OTROKE

Dragi bratje in sestre v Kristusu, v nekaj nadaljevanjih smo preučili, kakšen mora biti naš odnos do Boga in kaj je začetek modrosti. »Strah pred Gospodom je začetek modrosti, in spoznanje svetih je razumnost.« (Prg 9:10). Vidimo, da moramo imeti do Boga strahospoštovanje, kar pomeni globoko spoštovanje, ki ga je, kot smo preučevali sam Bog vsadil v naša srca, da se mi nebi odvrnili od Boga. »Sklenil bom z njimi večno zavezo, da se nikoli ne obrnem od njih, da bi jim ne delal dobro; v srce jim bom dal svoj strah, da se ne odvrnejo od mene.« Jer 32:40. Če bi samo sebično gledali na našo duhovnost, vemo, da se ni dobro odvrniti od Boga.

Vendar kot kristjani moramo gledati drugače. Predstavljajte si diamant, ki ga izkopljejo. V začetku je nebrušen, nekoliko posebnejši kristal. Vendar ko ga strokovnjak začne brusiti in obdelovati, dobimo lahko čudovit diamant, kjer se ne moremo načuditi v njegovi lepoti in posebnosti. To pričakuje od nas Bog Oče. Da mu v našem strahospoštovanju, globokem spoštovanju do Njega, ki ga je vsadil v naša srca, dovolimo, da preoblikuje naš značaj, kot mojster diamant. Da smo Bogu poslušni iz ljubezni. Bog spremlja naša življenja in nas posluša »Tedaj so se tisti, ki so se bali Gospoda pogosto govorili drug z drugim; in Gospod je to poslušal, in slišal in pred Njim je bila napisana spominska knjiga za tiste, ki se bojijo Gospoda in ki premišljujejo o Njegovem imenu.« (Mal 3:16).

V Bogu prebiva božanska ljubezen, ki nam želi dati le najboljše za nas. »Ker za kolikor je nebo visoko nad zemljo, tolikšna je Njegova usmiljenost do tistih, ki se ga bojijo, Kolikor je vzhod oddaljen od zahoda, toliko daleč je On odstranil naše pregrehe, naše prestopke. Kakor oče izkazuje usmiljenje nad svojimi otroci, tako Gospod izkazuje usmiljenje tistim, ki se ga bojijo. Ker On pozna našo sestavo; spominja se, da smo prah.« (Ps 103:11-14). Da bi nas Bog vodil in utrjeval v veri, nam daje zagotovila v Božji besedi »Strah Gospodov podaljšuje dneve, vendar krivičnim se bodo krajšala leta.« (Prg 10:27)

Kaj Bog obljublja tistim, ki se bojijo Njegovega imena? Obljublja jim dolga leta. Kaj misli kadar govori o dolgih letih? Ali govori o dolgih letih na zemlji? Seveda ne, ker na zemlji obstaja veliko krivičnih ljudi, ki imajo dolga leta, a ki se ne bojijo Boga. Bog pravi, da bodo tisti, ki se bojijo Boga, deležni večnega življenja, ker bodo odrešeni z evangelijem Jezusa Kristusa. V Razodetju 15:2 Jezus pravi, da bodo tisti, ki se bojijo Boga, na steklenem morju in bodo častili Boga zaradi Njegove milosti in Njegove ljubezni in bodo poslušni. Sveto pismo pravi, da bo generacija pred koncem časa izpolnjevala Božje zapovedi. Tudi na koncu sporočila prvega angela, se govori o ljudeh, ki se držijo Božjih zapovedi. Vendar do večnosti moramo preiti preko stiske. Jezus pravi »Takrat bo namreč velika stiska, kakršne ni bilo od začetka sveta do zdaj in je tudi več ne bo. In če tisti dnevi ne bi bili skrajšani, ne bi bilo rešeno nobeno meso; toda zaradi izvoljenih bodo ti dnevi skrajšani.« (Mt 24:21,22) Dovolimo Bogu, da preoblikuje naš značaj, da obstanemo v stiski za večnost.

Pripravil: Štefan

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 13.11. do 20.11.2022)

NED 13.11. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + NOVAK Stanislav;

2.+ PIRNAT Stanislav, PIRNATOVE

Izlake Ob 10.00 + ROTAR Jernej
PON 14.11. Čemšenik Ob 18.00 + KAJBIČ Leopold; 2.+ Ludvik (obl), Tilka, Ančka POLC
2.+  JELŠEVAR Frančiška (obl), Franc;  + KAJBIČ Jožef
TOR 15.11. Izlake Ob 18.00 + KRALJ Roman;  2.+ PRAŠNIKAR Jožko;
SRE 16.11. Izlake Ob 19.00 ZA VSE RAJNE (Očenaši);
2.+ RAZPOTNIK Bernard (obl)
ČET 17.11. Čemšenik Ob 19.00 ZA VSE RAJNE (Očenaši)
PET 18.11. Čemšenik Ob 19.00 ZA VARNO VOŽNJO;   2.+ KOVAČ Jože
SOB 19.11. Čemšenik Ob 19.00 + ZUPAN Ana (obl), Štefana;  2.+ NOVAK Stanislav
NED 20.11. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + Andreja, Franc Rafael GROBLJAR; starše SUŠA
Izlake Ob 10.00 + Marija, Franc SMRKOLJ, sorodnike
ZA ZDRAVJE, starše SMRKOLJ, KOVAČIČ, sorodnike

OBVESTILA

*V sredo 16.11.) bo maša ob 19 h na Izlakah za vse rajne (Očenaši), za katere smo molili 2.11.

*V četrtek (17.11.) bo maša ob 19 h v Čemšeniku za vse rajne (Očenaši), za katere smo molili 2.11.

*V soboto (19.11.) župnija Kisovec vabi na romarski shod ob 16.30 h. Posebno vabljeni iz Čemšenika in Izlak.

*V nedeljo (20.11.) bo med 10 mašo na Izlakah možnost prejema zakramenta Bolniškega maziljenje, ki ni namenjen le hudo bolnim, ampak vsem, ki potrebujejo pomoč. Primer, ko se znajdemo v stiski, ko se počutimo nemočne, ko potrebujemo neko oporo…

*Skavti bodo delali adventne venčke- lahko jih boste kupili na 1.adventno nedeljo.

*Župnija Čemšenik vabi na MIKLAVŽA, ki bo v soboto 3.12. med večerno mašo. Prijavnice dobite ob izhodu iz župnišča v Čemšeniku, katere oddajte do nedelje 20.11. Priporočen prispevek, pomoč Miklavžu 10 €.

*Na Izlake pride MIKLAVŽ v nedeljo 4.12. med  10 sveto mašo.

*Povabljeni, da del dohodnine namenite kot donacijo za župnijo. Vsem, ki ste se že odločili za to, BOGLONAJ. Obrazec za namen dohodnine dobite pri župniku.

*Čiščenje krašenje na Izlakah- (19.11.)- Logaj Marjana, Cirar Štefka.

*Za krst otroka, se obrnite na župnika, in se bomo dogovorili za datum krsta in za pripravo na krst.

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR:SI56-0430-2000-2980-018

DOBRA DELA: +URBANČIČ Dionizij:3M- domači; 1M- Kranjc Marija (OMA); 1M- Razpotnik Marko z družino; 1M- Ravnikar Franc; 1M- sosedi; 1M- družina Pikelj; 1M- družina Grobljar – Kremšer; 1M- Karitas Izlake; 2M- družina Ključevšek, Kranjc; 1M in dar za cerkev- Dora Zupančič (Narof); 1M in dar za cerkev- Minka Borštnar; dar za cerkev- Drašlerjevi; 1M in dar za cerkev- družina Kralj (Sp.Izlake); 1M- družina Arh (Narof); 1M- Angela Razboršek; 1M- Pikelj Ivanka; dar za cerkev- Jana in Francka Butja (Zg.Prhovec)); 1M- družina Vidmar (Zagorje); dar za cerkev- Jenko Franci, Hilda; 1M- pritrkovalci Zasavske Svete Gore; 1M- pevci cerkvenega pevskega zbora Izlake; dar za cerkev- Ravnikar Jože; dar za cerkev- Janez D. +PIKELJ Anton: 1M- sestra Ana; 1M- Pribožičevi

Za vas objavil:

marko.drobne@gmail.com | Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius