Glasilo 41 Oktober 2021

Glasilo

BITI POPOLN

Razbojnik je Jezusu predal vse svoje grehe, vse kaj je vedel. Tako bi morali mi predati Jezusu vse grehe, za katere vemo in se jih zavedamo. Takrat nas Bog gleda skozi Jezusa Kristusa in smo zanj popolni. Spomnite se, kako raste fižol, ko ga posadite. Rast semena predstavlja tudi rast našega duhovnega življenja. V vsakem trenutku svojega razvoja smo lahko popolni, kot je v tistem trenutku popolna rastlina rastočega fižola. Ko seme vzkali, raste. Tako mora rasti in napredovati tudi naš duhovni značaj, če ga prepustimo vodstvu Svetega Duha. Zato je levi razbojnik, ko je priznal Jezusa za svojega Boga, se pokesal grehov in mu je bilo zaradi tega žal,  je v tistem trenutku svojega duhovnega razvoja bil podoben vzklitju semena, BIL JE POPOLN.

Seveda bi se sčasoma od njega pričakovalo za popolnost več, kot od rasti fižola, a za to ni imel priložnosti. Torej se tudi od nas pričakuje, da v svoji popolnosti rastemo in napredujemo. Mi smo lahko vsak dan popolni, če Jezusu v molitvi vsak dan predamo tisto, kar ni v redu. V molitvi Jezusu, se pokesamo svojih grehov in jih predamo Jezusu. Če bi v tistem trenutku preminuli, bi bili v Božjih očeh preko Jezusa popolni. Seveda živimo naprej in jutri bomo imeli novo duhovno spoznanje, kaj delamo narobe in to ponovno izročimo Jezusu in na ta način duhovno rastemo. Seveda se dogaja, da tudi kakšnega greha namenoma ne želimo opustiti, ker imamo od njega takšne ali drugačne koristi. Takrat nazadujemo in dokler greha ne izročimo nismo popolni. Ker človek ne ve, kdaj se njegova pot konča, ali je vredno zaradi katerega koli greha zapraviti večnost?

Vedimo, da ko bo žetev dozorela, da bo požeta. Iz svetišča je stopil drug angel in z močnim glasom zavpil njemu, ki je sedèl na oblaku: »Zamahni s srpom in požanji, ker je prišla ura žetve, kajti žetev zemlje je dozorela.« Tedaj je on, ki je sedèl na oblaku, zamahnil s srpom po zemlji in zemlja je bila požeta (Raz 14,15-16). Ko bo izbrani Božji narod dozorel, ko bo popoln, Jezus bo zamahnil s srpom, Jezus bo prišel po svoj narod. Kot smo že rekli, od nas je odvisno, kdaj Jezus pride … da čakate in pospešujete prihod Božjega dne … (2 Pt 3,12). Kristus čaka, da bo v našem značaju videl značaj samega sebe. Še nam daje čas, da izgradimo popolni značaj, da nas bo v Božji sodbi lahko zagovarjal, da smo Njegovi. Zato na nas ni samo, da čakamo, ampak da pospešimo prihod našega Gospoda Jezusa Kristusa, ob našem prizadevanju z Božjo pomočjo, s pomočjo Svetega Duha. Grozd na trti je aprila, maja zelen, vendar je popoln. Ni pa popoln, če bo zelen oktobra, takrat mora biti sladek in poln grozdnega soka. Tako je z našim duhovnim značajem.

Job pravi Čeprav sem pravičen, bi me obsodila lastna usta, čeprav sem brezgrajen, bi me izpridila (Job 9,20). Ali drugače, nikoli ne bomo vedeli niti ne moremo trditi, da smo popolni, to ve le Kristus. Imeti popoln Jezusov značaj pomeni imeti vedenje, znanje kje grešimo in živeti v predajanju greha Jezusu in našem trudu z Božjo pomočjo, da izgrajujemo svoj značaj. Tu je stanovitnost svetih, ki se držijo Božjih zapovedi in Jezusove vere (Raz 14, 12 KJV).

Pripravil: Štefan

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 17.10. do 24.10.2021)

 

NED

17.10. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + PLAZNIKOVI, MINKUČEVI;
2. V zahvalo in čast Roženvenski Materi Božji
Izlake Ob 10.00 + MLINARIČ Rezka (obl), sorodniki
PON 18.10. Čemšenik Ob 18.00 V čast Materi Božji za zdravje in družino
2. + KLOPČIČ Jože, Frančiška (obl)
2. + POLC (Znojile);   + GROBLJAR Albina
TOR 19.10. Izlake Ob 18.00 + BOŽIČ Jožef, starše, brata;  2.+SMRKOLJ Vida
2. + FORTE Joža roj.Rozina (7.dan)
SRE 20.10. Čemšenik Ob 19.00 + REŽUN Peter;   2.+ MARČUN Anton
ČET 21.10. Čemšenik Ob 18.00 V čast Roženvenski Materi Božji;
2.+ MACERL Ivanka;   + ZUPAN Vencel
Podlipovica Ob 19.00 + Urška, starše BRVAR
PET 22.10. Izlake Ob 18.00 + LEBAR Angela (obl), sorodniki; 2.+PIKELJ Jože
Sv.Primož Ob 19.00 + ZUPAN Viktor, +ključarji sv.Primoža
SOB 23.10. Čemšenik Ob 19.00 + ŠKRABAR, VRTNIKOVI;
2. + ZUPAN Jožica (obl), sorodniki;
2. + REMŠKAR Rozalija, REMŠKARJEVE
NED 24.10 Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + POLC Franc, Francka;
2.+ KAJBIČ Ana, Nuša, Marija
Izlake Ob 10.00 + ARH Otmar (obl)

OBVESTILA

*V soboto, 23.10. romanje v TURNIŠČE, prispevek za prevoz in kosilo okoli 35 €, prijava do srede 20.10.

*V nedeljo, 24.10. je misijonska nedelja, dar pri maši namenjen za misijonarje, povabljeni k darežljivosti. Boglonaj.

*V nedeljo, 24.10. – srečanje starejših – vabi župnijska KARITAS, med 10 sveto mašo boste lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja.

*V soboto, 30.10. pešromanje na VIŠARJE, zainteresirani naj to sporočijo župniku, zaradi organizacije prevoza in drugih stvari, povezanih z romanjem. Načelno odhod avtobusa iz Izlak v zgodnjih jutranjih urah.

*Mesec november se bliža, lahko že daste za molitev »Očenašev« za rajne (pokojne), ko se moli za vse rajne iz naših družin, sorodnikov, bližnjih, …

*KRST – Po dogovoru, pokličite župnika.

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR: SI56-0430-2000-2980-018

DOBRA DELA: +Kreže Ivan: 2M in dar za cerkev(namesto sedmine)- sin Jani z družino; 1M- Kajbičevi iz Raven; 1M- Kajbičevi iz Ločice 1; 2M in dar za cerkev- Robavsovi; 1M- Janez Gros; 1M in dar za cerkev- sestra Tilka; 1M in dar za cerkev- Zupan; dar za cerkev- družina Jarc; 1M- Psarmovi; dar za cerkev- Bokal Ani; 1M- Medvešček Franc; dar za cerkev- Matko Tine z družino;  1M- Martinčič Stane

Za vas objavil:

Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius