Glasilo 38 September 2021

Glasilo

KDOR ZMAGA

Naslednje Jezusove besede smo že omenjali Kdor zmaga, mu bom dal, da sede z menoj na moj prestol, kakor sem tudi sam zmagal in sédel s svojim Očetom na njegov prestol (Raz 3,21). S svojo smrtjo na Križu nam je Jezus odprl izhod, da lahko z Njegovo pomočjo in v Njem premagamo vsako preskušnjo, vsako zlobno nrav v nas, vsak greh. Ker če si prizadevamo za Večnost, potem moramo biti z Jezusom in poslušati Njegovo Besedo! Ker če bomo živeli z Njegovo pomočjo in močjo, bomo lahko živeli brezgrešno. In v poslednjih časih, ki so tik pred nami, bo to bistveno. Jezus bo kmalu končal svoje delo v Nebesnem svetišču. In mi bomo morali obstati pred Bogom Očetom, ker ne bo več Jezusovega posredovanja. Naša oblačila bodo morala biti čista, brez madeža greha. Toda kdo bo mogel prenesti dan njegovega prihoda, kdo bo obstal, ko se prikaže? (Mal 3,2).

In kdo bo to? Pogledal sem in glej, na gori Sion je stalo Jagnje in z njim sto štiriinštirideset tisoč tistih, ki so nosili napisano na čelu njegovo ime in ime njegovega Očeta (Raz 14,1). Po Jezusovi milosti in našem prizadevanju, da Jezus deluje v naših življenjih, nas bo izpopolnil, očistil in pripravil za poslednje čase. Bog želi, da nam da svoj pečat »Ne škodujte ne zemlji ne morju ne drevesom, dokler s pečatom ne zaznamujemo služabnikov našega Boga na njihovih čelih.« (Raz 7,3). Ker ko nas bo označil, da smo božji, bomo imeli Njegov značaj. Problem Laodikejske cerkve, cerkve poslednjega časa je, da misli, da je rešena, da gremo vsi v nebesa. Jezus pravi Praviš: premožen sem, obogatel sem in ničesar ne potrebujem (Raz 3,17). Vendar svoji cerkvi v nadaljevanju reče Ne zavedaš se, da si siromak in bednež, ubog, slep in nag (Raz 3,17).

Jezus poziva, da se prečistimo, da bi lahko sedli z Njim na prestol. Svetujem ti, da kupiš od mene zlata, v ognju prečiščenega, tako da obogatiš, in belih oblačil, da se pokriješ in se ne pokaže sramota tvoje golote, ter mazila, da si natreš oči in spregledaš (Raz 3,18). Jezus nam svetuje, da beremo in oznanjujemo Jezusov Evangelij, da se odenemo v Jezusovo pravičnost in da prosimo Svetega duha, da nam odpre oči, da bi videli pravo sliko naše vere, da bi spregledali. S tem je povezano naše kesanje, da se odpovemo grehu. Kristjan bi moral Kristusa ljubiti in ne samo potrebovati. Mnogo več časa bi morali nameniti za molitev in preživeti v molitvi z Bogom. Pomislimo, koliko časa namenimo za kakšne TV serije, nogomet in podobno. Noben problem! In koliko časa odpade na molitev vsak dan? In Bog nam želi podariti večnost!

Imamo mirno vest? Zopet se bom vrnil na Henoha. Zakaj ni umrl? Zakaj je bil živ vzet v Nebo? Plačilo za greh je namreč smrt (Rim 6,23). Odgovor se ponudi sam, ni imel greha! In tudi mi bomo morali doseči stanje posvečenosti, če bomo želeli sesti skupaj z Jezusom na prestol. Napolnjeni bomo morali biti s Svetim Duhom. Vendar zlobni jeziki bodo rekli »In kdo je popoln? Samo Bog!« Našli bodo odgovor, da človek ne more biti popoln. Ker verjamem v Božjo Besedo ravno v Henohu vidim izpolnjenje popolnosti Jezusovega značaja.

Pripravil: Štefan

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 26.9. do 3.10.2021)

 

NED

26.9 Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLKAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + Starše KAJBIČ Justi, Stanko, brat Stane
2. + ZUPAN Branko, Ivana, Franc
2. + BRIGELJ Ljudmila, Franc;  + GRAHEK
Izlake Ob 10.00 + JUVAN Pavla
PON 27.9. Čemšenik Ob 18.00 + ARH Janko (obl), Slavka;  2.+RAZBORŠEK Ivan
2.+ LAVRINOVE, DROBEŽEVE
Izlake Ob 19.00 + BREČKO Majda (obl), sorod., HRIBAR Franc
2.+ ROTAR Jernej;   + SKRINJAR Marija
TOR 28.9. Čemšenik Ob 19.00 + KUDER Slavko, KUDROVE;  2.+ POLC Janez
SRE 29.9. Čemšenik Ob 19.00 + ARH Mihaela;  2.+ PUSTOTNIK Miro (obl)
ČET 30.9. Podlipovica Ob 18.00 + KOS Žani (obl), Frančiška
Izlake Ob 19.00 + starše JENKO, Julijana, Mihaela
2. + PRAŠNIKAR Frančiška; 2.+ PIKELJ Jože
PET 1.10. Čemšenik Ob 18.00 ZA DOMOVINO;    2.+ KREŽE Ivan
Izlake Ob 19.00 + RAZBORŠEK Ana, Anton (obl), sorodnike Sluga, Razboršek;    2.+ SMRKOLJ Vida
SOB 2.10. Čemšenik Ob 19.00 V zahvalo, priprošnjo MB za varno in srečno vrnitev iz hribov
NED 3.10. Izlake Ob 7.00 + OCEPEK Marija (obl), Ivan; ŠTRAJHAR Berta, Milan
Čemšenik Ob 8.30 + CESTNIK Franc, Frančiška
2. + LAZAR (Dobrljevo)
Izlake Ob 10.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA

OBVESTILA

*Volitve v nov sestav ŽPS bodo v nedeljo 26.9.

*Na razpolago so lističi, na katere boste napisali tiste, za katere mislite da bodo dobri člani ŽPS, tiste kateri se trudijo za dvig krščanskega življenja, da bomo lahko skupno ustvarjali in načrtovali poglobitev povezanosti s cerkvijo, z Bogom. Dobrodošli. In vsi kateri boste dobili največ glasov, že vnaprej povabim, da se temu odzovete in sprejmete to poslanstvo.

*V petek, 1.10., prvi petek – obhajanje bolnikov, starejših na domu. Če kdo želi da mu prinesem obhajilo, naj to sporoči.

*V soboto, 2.10. bo v Čemšeniku ob 18.45, molitvenih 15 za župnijo.

*V nedeljo, 3.10, prva v mesecu, ofer, darovanje za cerkvene potrebe. Za vsak dar BOGLONAJ.

*KRST – Po dogovoru, pokličite župnika.

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR: SI56-0430-2000-2980-018

Za vas objavil:

marko.drobne@gmail.com | Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius