Glasilo 34 Avgust 2021

Glasilo

»Glej, vse delam novo!« (Raz 21,5)

Mnogi se verjetno sprašujete »Zakaj bi se človek mučil in spoštoval Božje zapovedi, zakaj bi si prizadeval za izgradnjo Jezusovega značaja v nas, saj nas to omejuje. Saj vsi delajo drugače, uživajo in sami sebi odrejajo, kako bodo živeli. Zakaj bi človek moral biti poslušen Bogu?« Pa vas vprašam »Ali vas ne mika imeti večno življenje, življenje brez bolečin, bolezni, greha, smrti, živeti na prenovljeni Zemlji, kot ga je Bog dal človeštvu na samem začetku?« Kajti glej, ustvaril bom novo nebo in novo zemljo, prejšnje reči ne bodo več prihajale v spomin, ne bodo več prišle do srca. Da, veselite in radujte se na veke tega, kar bom ustvaril: kajti glej, ustvaril bom Jeruzalem za radost, njegovo ljudstvo za veselje. Radoval se bom z Jeruzalemom in se veselil nad svojim ljudstvom, v njem ne bo več slišati glasu jokanja ne glasu tarnanja (Iz 65,17-19).

Spomnite se, da je Jezus prišel iz Nebes, da bi imeli še eno možnost, da če ga želimo sprejeti za našega Gospoda, da se zavedamo, da je samo On Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni (Jn 14,6). Jezus je Bog, ki je obljubil Ko odidem in vam pripravim prostor, bom spet prišel in vas vzel k sebi, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz (Jn 14,3). Bog je resnica! Tu ni dvomov! In našemu Troedinemu Bogu pomeni vse, da bi mi bivali in bili v Božjem kraljestvu. Seveda pa moramo izpolniti pričakovani pogoj Tu je stanovitnost svetih, ki se držijo Božjih zapovedi in Jezusove vere (Raz 14,12). Lahko bi rekli potrpljenje svetih. Prosimo Boga Očeta v molitvi, da nam izgradi vero, da nam izgradi Jezusov značaj, ker sami ga ne moremo. Lahko nam Bog izgradi značaj, ki bo odseval našo svetost v našem življenju. Bog hrepeni po tem, da bi skupaj živeli v Božjem kraljestvu. Bog je vse naredil za našo Večnost. Česar oko ni videlo in uho ni slišalo in kar v človekovo srce ni prišlo, kar je Bog pripravil tistim, ki ga ljubijo (1 Kor 2,9).

Tako človek ne more imeti predstave, kako bo v Božjem kraljestvu. Pa vendar nam Bog razodeva preko Janeza. Preberite Razodetje 21,1-8, kako bo. Se splača potruditi in potrpeti? Bog pravi, »Zapiši, kajti te besede so zanesljive in resnične!« (Raz 21,5). Kot smo že rekli, bo planet Zemlja tokrat prečiščen z ognjem. Bog tokrat ne bo ustvaril iz nič z Besedo, ampak bo že obstoječo Zemljo prečistil, obnovil iz že obstoječega materiala. Morja ne bo več. Na današnji Zemlji je 3/5 površine pokrite z morji, ki so pomembne za oskrbo kopna z vodo. Na novi Zemlji več ne bo potrebe za dežjem. Pred Potopom so se rastline napajale z vlago iz zemlje in ni bilo letnih časov. Zato tudi les Noetove barke ni imel letnic, kot ga ima les današnjih dreves. Voda je bila zbrana pod zemeljsko površino. Spomnimo se potopa, štirideset dni in noči je deževalo. Vendar so začeli bruhati vsi studenci velikih globin (1Mz 7,11) in  vode so naraščale na zemlji sto petdeset dni (1Mz 7,24). Glavno mesto bo novi Jeruzalem. Apostol Janez ga vidi, ko prihaja iz Neba, kar pomeni, da bo že pripravljen za Božji narod. To bo mesto nepredstavljive slave in lepote, katerega bo za nas pripravil sam Jezus. Takrat bo vse hudo za nami.

Pripravil: Štefan

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 29.8. do 5.9.2021)

NED 29.8. Izlake Ob 7.00 PO NAMENU
Čemšenik Ob 8.30 ZA FARANE ČEMŠENIKA, IZLAK
Izlake Ob 10.00 + KLJUČEVŠEK Mari (obl);
2.+ KOPOREC Štefan (obl); GOŠTE, BOLTIN
2.+ sorodnike JUVAN, PAŠ
PON 30.8. Čemšenik Ob 18.00 + ŠTRAJHAR Franci; 2.+ GROBLJR Albina
Podlipovica Ob 19.00 + SEŠLAR Franc, Marija, BAJDETOVI
TOR 31.8. Izlake Ob 7.30 PO NAMENU
SRE 1.9 Izlake Ob 19.00 + PIKELJ Jože
ČET 2.9. Izlake Ob 19.00 + KRALJ Štefan, Tilka, Jože LEVIČNIK; sorodniki
PET 3.9. Čemšenik Ob 18.00 PUSTOTNIK Marija (30.dan); 2.+ POLC Janez
2.+ KRELOVE
Izlake Ob 19.00 + KOPRIVŠEK Jernej (obl), sorodniki
2. + SKRINJAR Marija;  + JUVAN Pavla
SOB 4.9. Čemšenik Ob 19.00 RAVNIKAR Stanka;  2. + KREŽE Ivan
NED 5.9. Izlake Ob 7.00 + ARH Ivan (obl), Branko, sorodniki
Čemšenik Ob 8.30 ZA FARANE ČEMŠENIKA, IZLAK;
2. + druž. TOMELJ; JAKČEVE
Izlake Ob 10.00 + BRVAR Štefka (obl), Evgen;
2. + ROZINA Janez; + SMRKOLJ Vida

OBVESTILA

*Vpis verouka v nedeljo, 29.8. po sveti maši Izlake in Čemšenik. Vpis bo tudi v nedeljo, 5.9. (v obeh župnijah, v Čemšeniku tudi v soboto).

*V petek, 3.9. je prvi petek v mesecu, obhajanje bolnikov in starejših na domu. Če bi kdo želel, da mu prinesem Jezusa naj sporoči župniku.

*V petek, 3.9. pri maši na Izlakah molitev pred Najsvetejšim.

*Birmanci (8 in 9. razred) obeh župnij Izlak in Čemšenika, imajo duhovne vaje v Velesovem od petka do nedelje. Bodoče birmance, njihove botre in starše priporočam v molitev.

*V nedeljo, 5.9. je prva nedelja v mesecu – ofer– za cerkvene potrebe. Za vsak dar se vnaprej zahvaljujem.

*Pričetek verouka v ponedeljek 6.9.

*STIČNA Mladih- v soboto 18.9.2021. Mladi povabljeni da se udeležite.

*KRST – Po dogovoru, pokličite župnika.

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR: SI56-0430-2000-2980-018

Za vas objavil:

marko.drobne@gmail.com | Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius