Glasilo 20 Maj 2021

Oznanila

POTREBNA MOČ

Ko pa pride on, Duh resnice, vas bo uvedel v vso resnico, ker ne bo govoril sam od sebe, temveč bo povedal, kar bo slišal, in oznanjal vam bo prihodnje reči. On bo mene poveličal, ker bo iz mojega jemal in vam oznanjal. Vse, kar ima Oče, je moje, zato sem vam rekel: Iz mojega jemlje in vam bo oznanjal (Jn 16,13-15). Odlomek, ki vam je znan. Jezus govori o Svetem Duhu, ki ima na voljo vse, kar ima Bog. Bogastvo, zdravje, sadove Duha, dar milosti za ljudi, zaščito in vse, na kar pomislite. Vse to nam je dostopno preko Kristusa in Bog nam želi dati vse. In Bog nam je to tudi že dal v Kristusu. Zato je logično, da če ne sprejemamo Kristusa, tudi ne moremo dobiti vsega, kar nam Bog ponuja. Kristusa ne moremo prejemati samo delno. Kristusa lahko prejmemo popolno takrat, ko Mu tudi v popolnosti predamo svoje življenje. Glej, pridem kmalu in z mano pride moje plačilo, da povrnem vsakomur po njegovem delu (Raz 22,12).

Tudi pravi Kajti tisti služabnik, ki spozna voljo svojega gospodarja, a ničesar ne pripravi in ne dela po njegovi volji, bo hudo tepen (Lk 12,47). Torej plačilo bo po merilu pokvarjenosti človeškega življenja. Če bomo Jezusa sprejel delno, bo takšen tudi blagoslov ljudi, delen, po kapljicah. Bog nam govori, naj mu damo vse svoje življenje in On nam bo dal vse v osebnosti svojega lastnega Sina. Morali bi se zavedati teh darov hoje za Kristusom. Ko Bog vidi, da so nam potrebni, se nam odkrivajo. Zavedajmo se, ko sprejmemo Kristusa, sprejmemo vse, kar Bog ima. Bog nam želi deliti blagoslove (5 Mz 28). Bog želi vsakega, ki je odtaval, da ga pripelje nazaj. Bog se želi skozi nas tudi proslaviti. Bog želi spremeniti naše življenje, da nam da zmago nad grehom. Želi nam dati zmago nad močjo greha in tudi grehi, katerim smo izpostavljeni. Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek (Mt 11,28).

Obteženi smo z različnimi stvarmi. A Bog nas vabi in nam nudi svoj mir. Bog je pred padcem v greh hodil s človekom. Sedaj to dela preko Posrednika svojega Sina. Zato je pomembno, da pridemo h Kristusu v svojem srcu. Recimo, kot cestninar »Bog, bodi milostljiv meni grešniku!« (Lk 18,13). Priznajmo, da nam je potrebna pomoč od Boga. Zakaj? Ker je moč, proti kateri s moramo zoperstaviti satanska moč. Vedimo, da je satanska moč druga najmočnejša sila v celotnem univerzumu, ki jo je Bog pokoril. Zato nam je Božja moč potrebna, ki jo lahko prejmemo samo preko Jezusa Kristusa. Življenje moramo preprosto predati. Kako? Kako sta se zakonca predala drug drugemu? Kako se športnik preda športni disciplini? Zmolimo »Oče jaz sem grešnik, jaz ne morem rešiti sebe niti od najmanjšega greha. Potrebujem Tvojo pomoč. Bodi mi milostljiv.« Preprosto s svojimi besedami iz srca. To Bog potrebuje, da naredi spremembo v naše življenju. Carinik je vedel, da prosi za tisto, kar ne zasluži s svojo svobodno voljo. Znova in znova predajajmo svoje življenje Bogu. Gospod je pravičen na vseh svojih poteh, dobrotljiv v vseh svojih delih (Ps 145,17). »V Jezusovem imenu te prosimo za milost, naš Bog Vsemogočni, Amen.«

Pripravil: Štefan

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 16.5.2021 do 23.5.2021)

NED 16.5. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK; ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + ALEKŠEČEVE, MINKOVČEVE
2. NA ČAST ŽALOSTNI MATERI BOŽJI
Izlake Ob 10.00 + Jože KLJUČEVŠEK (obl)
PON 17.5. Čemšenik Ob 18.00 + GROBLJAR Franc Rafael
TOR 18.5. Izlake Ob 18.00 + PIKELJ Jože
SRE 19.5. Izlake Ob 19.00 ZA ZDRAVJE (UN);   2.+ JUVAN Pavla
ČET 20.5. Šemnik Ob 18.00 + JUVAN Majda, sorodniki;
Pet 21.5. Čemšenik Ob 18.00 + KALOVŠEK Karel (obl),

2.+ STRNIŠNIK Valentin

SOB 22.5. Čemšenik Ob 19.00 + PIKELJ Terezija;
2. + ZUPAN Ivana (obl), BENKO Franc
NED 23.5. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik  Ob 8.30 + VRAN Milan (obl); 2.+ Ivan, Joži DROLC (obl)
2.+ PUSTOTNIK Mirko(obl), MIro
Izlake Ob 10.00 + BRVAR Evgen (obl), Štefka

OBVESTILA

*V ponedeljek, 17.5. verouk v Čemšeniku odpade zaradi pogreba +MACERL Ivanke, ki bo ob 16 h v Čemšeniku.

*V torek, 18.5. odpade verouk na Izlakah (6., 5.,  in 4, . razred), katerega ima župnik, zaradi pogreba v Čemšeniku za + ZUPAN Vencelj (Slavko), ki bo ob 16 h.

*V torek, 18.5. ob 20h bo srečanje gospodarskega sveta na Izlakah.

*V četrtek, 20.5. v ljubljanski stolnici krizmena maša.

*V četrtek, 20.5. je ob 19.30 srečanje staršev prvoobhajancev na Izlakah.

*Če bi kdo imel željo za krst otroka, naj pokliče župnika, da se dogovorimo.

*Glede prisotnosti pri maši, je zelo omejena, tako da raje spremljajte maše preko medijev za praznike, ob nedeljah, da ne bomo v prekršku. Hvala za sodelovanje.  Med tednom dobrodošli k sveti maši. (je manj ljudi).

*Obhajilo lahko prejmete tudi po maši (v nedeljo maša traja 30 min, med tednom 20 min).

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR: SI56-0430-2000-2980-018

Za vas objavil:

Marko
marko.drobne@gmail.com | Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius