Glasilo 1 Januar 2023

Farno glasilo

STATISTIKA

    Leto je naokoli in prav je da pogledamo na dogodke preteklega leta, kaj se je zgodilo, kaj je bilo narejeno, da naredimo nekakšno bilanco, nekakšen pregled, tako na materialnem, duhovnem, čustvenem, življenjskem področju

   Na tem mestu se lepo zahvalim prijatelju Štefanu, da je pisal uvodnike za naše glasilo.

   Mladi iz Čemšenika in v sodelovanju z mladimi iz Izlak so pripravili čudovit ORATORIJ, katerega se je udeležilo veliko otrok. Upam da se Oratorij izpelje tudi v letu 2023. Mladi iz obeh župnij lepo povabljeni k sodelovanju.

   Z mladimi, pevci, ministranti smo izpeljali počitnikovanje v Piranu. Bilo je zanimivo, polno sodelovanja, pomoči, veselja, sprehodov,..

   V Jurijevem domu  je bil plesni tečaj,  Igrica Muca Copatarica, g.Heleni in otrokom Boglonaj za sodelovanje.

   Na Izlakah se je pospravilo na podstrešju župnišča in se položilo termo izolacija (Boglonaj donatorju), izvedla se je zamenjava vseh oken v župnišču, v župnišču je pridobitev kamina za ogrevanje na drva. V mesecu avgustu se je nabavila in začasno deponirana celotna kritina  oz. material za zamenjavo kritine na podružnici Podlipovica. Material je bil nabavljen z pomočjo dveh večjih donatorjev, del je krila župnija. V dogovoru je izvedba sončne elektrarne na Jurijeve domu.

   V Čemšeniku se je naredilo načrte, projektni načrte za sanacijo cerkve. Načrti vsebujejo porušitev ladje cerkve. Z mesecem novembrom so se pričela dela in se porušila ladja cerkve. V mesecu januarju se začne priprava za temelje in gradnjo same cerkve. Za izvedbo načrtov bodo potrebna velika sredstva, povabljeni k darovanju, ko bodo prišli okoli zastopniki župnij. Zahvala vsem sodelujočim, domačinom, kot podjetjem. Boglonaj tudi Nadškofiji Ljubljana za pomoč, kakor občini Zagorje.

   V letu 2022 je bilo v župniji Čemšenik 15 krstov, imena krščencev: Lina, Zarja, David, Vid, Tine. V župniji je bila 1 cerkvene poroke, nekaj jih je bilo poročenih v drugih župnijah. V župniji je bilo 11 cerkvenih pogrebov, 3 žensk in 8 moških. Najmlajši moški je bil star 44 let, ženska 73 let, najstarejši moški 92 let, ženska 96 let. Pri prvem obhajilu pa 9 otrok. Pri birmi 8 otrok.

  V letu 2022 je bilo na Izlakah 4 krstov, imena krščencev: Aurora-Riana, Lia, Lora, Manca. V župniji so bile 4 cerkvene poroke, nekaj jih je bilo tudi drugje. V župniji je bilo 14 cerkvenih pogrebov (nekaj iz drugih župnij); 8 moških in  6 žensk, najmlajši moški je bil star 58 let, ženska 69 let; najstarejši moški skoraj 100 let, ženska 98 let. Pri prvem obhajilu je bilo 6 otrok. Pri birmi 13 otrok.

   Vsem sodelavcem in vsem ljudem dobre volje se zahvaljujem za sodelovanje, pomoč, za skupno graditev vsega dobrega v obeh župnijah obenem pa se priporočam za sodelovanje vnaprej.

   V letu 2023 pa želim vsem prebivalcem obeh župnij (Izlake, Čemšenik) vse dobro in naj vse spremlja BOŽJI BLAGOSLOV.

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 1.1.2023 do 8.1.2023)

NED 1.1. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + PIRNAT Stanislav (obl)
Izlake Ob 10.00 ZA BLAGOSLOV V LETU 2023
DOM-Izlake Ob 15.00 Za duhovne poklice
PON 2.1. Čemšenik Ob 18.00 + POLC Janez (obl); 2.+ KAJBIČ Jožef;
2.+ KAJBIČ Leopold;  + NOVAK Stanislav
TOR 3.1. Izlake Ob 18.00 + VNUK Ana;  2.+ VIDRGAR Slavica;
SRE 4.1. Podlipovica Ob 18.00 +ARH Zorka IZLAKAR Mirko, sorodnike, za zdravje
2.+ GRABNAR Karolina; + PRAŠNIKAR Jožko;
ČET 5.1. Izlake Ob 19.00 + LEBAR Luka (obl), Tanja;  2.+ LEBAR Janez
PET 6.1. Čemšenik Ob 18.00 + ARH Marko;  2.+ FAKIN Marjana
2. + ŠTEHARNIK Frančiška;  + MATKO Ivan
Izlake Ob 19.00 + DRNOVŠEK Marija (30.dan)
SOB 7.1. Čemšenik Ob 19.00 V ZAHVALO;  2.+ TREBUŠAK Marjan (Zabreznik)
NED 8.1. Izlake Ob 7.00 ZA FARANE IZLAK, ČEMŠENIKA
Čemšenik Ob 8.30 + BENKO Franc (obl), sorodniki
Izlake Ob 10.00 + PIKELJ Jože, sorodniki

OBVESTILA

*V tednu po novem letu verouka ni.

*V četrtek (5.1.) je molitev pred Najsvetejšim na Izlakah ob 18.30

*V četrtek je tretji sveti večer, pokadimo, pokropimo , na vrata napišemo 20+G+M+B+23, naj Bog blagoslovi leto 2023. (Na razpolago bodo tudi nalepke)

*V petek (6.1.) je praznik Gospodovega Razglašenja, praznik svetih treh kraljev. Otroci povabljeni da prinesejo adventne nabiralnike z otroke v stiski.

*V Čemšeniku bo koledniška maša v petek 6.1. pri maši sodelujejo birmanci. Nabirka na praznik svetih treh kraljev bo namenjena za misijone- trikraljevska akcija. Boglonaj za vaš dar

*Petek (6.1.) prvi petek v mesecu, obhajanje starejših, bolnih na domu. Če kdo želi, da mu prinesem Jezusa naj to sporoči. –

*V soboto 7.1. srečanje ključarjev, gradbenega odbora, ŽPS v Čemšeniku po sveti maši.

*Licitacija krač in drugih mesnin: nedelja 15.1. ob 15h pri sv.Miklavžu (Zabreznik), v nedeljo 22.1. pri sv. Primožu ob 14 h.  Povabljeni k darovanju krač, mesnin in da se jih kupi. Kar se bo nabralo darov, so namenjeni za podružno cerkev.

*Za krst otroka, se obrnite na župnika, in se bomo dogovorili za datum krsta in za pripravo na krst.

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR:SI56-0430-2000-2980-018

Za vas objavil:

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius