DUHOVNI UTRINEK OB BOŽJI BESEDI

Jezusov vnebohod

Čas med vnebohodom in binkoštmi je za Cerkev posebej molitveno obdobje, ki ima podlago v poročilu, da so prvi apostoli po Jezusovem vnebohodu »enodušno vztrajali v molitvi z ženami in Jezusovo materjo Marijo in njegovimi brati« (Apd 1,14). Si kdaj želiš, da bi posebej kdo molil zate? Kdo bi to bil v tem trenutku? Mama, mož, babica, župnik, papež, prijatelj …

Tista prva »molitvena skupina«, ki jo je vodila Marija, se je v molitvi gotovo spominjala, da je Jezus pri zadnji večerji molil zanje: »Ne prosim za svet, temveč za tiste, ki si mi jih dal, ker so tvoji … Sveti Oče, ohrani jih v svojem imenu, ki si mi ga dal, da bodo eno kakor midva« (Jn 17,9.11). Med tistimi, ki mu jih je dal Oče, smo tudi mi. Torej je molil tudi za nas. A ni nekaj velikega, neprecenljivega, da vemo, da je v tisti uri Jezus molil tudi prav zate in zame, za vas, ki ste zdajle zbrani v molitvi.

Si predstavljaš, Jezus je molil zate!

In za kaj je Jezus najbolj prosil Očeta glede nas? Da bi bili eno, da bi ostali skupaj, da bi se podpirali, kot se podpirajo udje istega telesa. Pridružite se tej Jezusovi molitvi prav v tem trenutku in prosite za edinost v vaši družini, pa tudi v drugih, ki jih poznate; prosite, da bi znali biti edini in složno skupaj živeti v naši domovini vsi, četudi o čem različno mislimo ali čutimo. Pridružimo se papežu, ki pogosto prosi za edinost v svetu, za edinost po vzoru edinosti med Očetom in Sinom v Svetem Duhu. Oni so neločljivo eno, kakor ni mogoče ločiti tistega, ki ljubi, ljubljenega in ljubezni. To troje je lahko samo skupaj. In Jezus je prosil, da bi bilo tako tudi med nami.

Pripravil: dr. Marjan Turnšek, predsednik SKU

Za vas objavil:

Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius