Diana na poroko povabila očeta svoje darovalke

Diana Donnarumma svojim očetom na levi, na desni Dan Donnelly

Diana Donnarumma je pred nekaj leti zbolela za hudo odpovedjo prebavil. Bolezen je začela popolnoma določati njen vsakdan in edina rešitev za povratek v normalno življenje je bila presaditev črevesja.

28-letnico je rešila takrat 26-letna Heather Donnelly, ki je na poti na prijateljičino rojstnodnevno zabavo, nekaj mesecev pred koncem študija in le nekaj dni pred načrtovano poroko, umrla v prometni nesreči. Organi 26-letnice so rešili življenja osmih ljudi, med njimi tudi Dianino.

Priložnost za novo življenje in ljubezen

Po večurni operaciji presaditve črevesja se je Dianino življenje počasi začelo obračati na bolje. Dve leti po operaciji je spoznala bodočega moža, Conlana Kreherja. Ko jo je zaprosil za roko, se je odločila, da bo na svojo poroko povabila še nekoga.

V transplancijski center je poslala pismo Heatherinemu očetu, Danu Donnellyju. Donacijski center je stopil v stik z Danom in kmalu zatem sta se z Diano slišala po telefonu.

“Rada bi prehodila del poti do oltarja z vami”

“Poklicala me je in rekla, da me želi nekaj vprašati ter ali ne bom zameril. Dejal sem, da ne, kar pogumno. Rekla je: rada bi prehodila del poti do oltarja z vami, ker vam to drugače ne bo dano. Odgovoril sem, da bi bil počaščen,” se spominja Donnelly.

V ameriškem Buffalu je tako pospremil Diano v dvorano, kjer je potekala poročna slovesnost, in jo predal njenemu biološkemu očetu, ta pa njenemu bodočemu možu, 30-letnemu Conlanu.

Diana Donnarumma

“Ko me je (Heatherin oče) prvič videl v poročni obleki, je planil v jok,” se spominja Diana. “Ko sem ga videla jokati, sem začela jokati tudi sama. Zelo pogreša Heather in zaradi njene odsotnosti trpi neizmerno bolečino. Rekel je, da mu je v čast, da me je lahko pospremil do oltarja, in da je vesel, da ima zdaj še eno hčerko.”

“Na tej poroki sem se imel super, bila je zadetek v polno. Gledal sem Diano, kako pleše, in si predstavljal, da bi moja hčerka storila enako,” pravi Heatherin oče. “Diana je čudovito dekle, ima zlato srce in me zdaj kliče ‘oči’.”

“Smrt je tragedija, a presaditev je luč sredi tragedije”

Na svoj poročni dan je bila Diana navdušena in vesela, vendar je hkrati razmišljala tudi o Heather, ki se ni mogla poročiti z ljubeznijo svojega življenja. Poudarja, da brez odločitve 26-letnice, da daruje svoje organe drugim, ne bi mogla doživeti tega posebnega trenutka.

“Smrt je tragedija, a presaditev je luč sredi tragedije. Presaditev mi je omogočila življenje, za katerega sem mislila, da ga nikoli ne bom imela. Te odločitve so zelo pomembne. Prosim ljudi, naj o tem resno razmislijo,” pravi Diana. “Upam, da bodo ljudje prepoznali pomen darovanja organov. Brez Heatherine odločitve me danes ne bi bilo tukaj. Vsak dan živim, da počastim spomin na to neverjetno osebo, ki mi je rešila življenje.”

Čeprav se Diana še danes bori s slabim počutjem in se zaveda, da bo morala do konca življenja jemati imunosupresivna zdravila, ki preprečujejo zavrnitev presajenega organa, je hvaležna za vsak preživeti dan.“Včasih se počutim kot popolna ujetnica svojega telesa, vendar se poskušam osredotočiti na pozitivne stvari. Vem, da je vsak dan darilo,” pravi. “Zdaj imam prihodnost.”

Vir: Aleteia

Za vas objavil:

Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius