Anthony: “Ona predstavlja moje oči na tem svetu”

Anthony: "Ona predstavlja moje oči na tem svetu"

Slepi ženin je “videl” svojo nevesto zahvaljujoč občutkom, s katerimi je skrbno organizirala poročne detajle. Anthony Ferraro je paraolimpijski judo športnik iz ZDA in ko je leta 2018 med srečanjem prijateljev v New Jerseyju spoznal Kelly Ann, je ta že vedela, da športnik ne vidi.

Ko je opazila, da mu nihče ne pomaga, se je odločila, da ga bo skozi ves dan vodila, pri tem pa mu je namenila izjemno pozornost, ki jo je prej le redko prejel. Končni izid? “Spoznal sem, da je to neverjetno,” je judoist povedal za CBS News.

Približno mesec dni pozneje je Anthony povabil Kelly, da si v New Yorku ogledata premiero dokumentarnega filma A Shot in the Dark o športni poti njega kot slabovidne osebe. Postala sta par, ne da bi Anthonyjeva omejitev predstavljala kakršnokoli oviro – nasprotno: težava se je spremenila v navdih za številne geste naklonjenosti in skrbi.

“Ona predstavlja moje oči na tem svetu”

Kelly je v svojem domu zaščitila vogale in ostre predmete ovila v mehurčkasto folijo, da se Anthony ne bi poškodoval. Športnikova potovanja na tekmovanja so postala veliko lažja s prisotnostjo ljubljene osebe. “Po srečanju z njo se mi je življenje spremenilo. Kelly mi je začela opisovati pokrajine in začel sem si jih predstavljati. Postala je moje oči na svetu.”

Po štirih letih zmenkov sta se zaljubljenca novembra 2021 poročila. Kelly se je seveda odločila, da na njun poročni dan svojega moža še enkrat preseneti z nežnostjo in veliko skrbnostjo: odločila se je, da bo poiskala način, da njen mož “vidi” njeno poročno obleko.

“Videl” nevesto skozi občutke

Kelly se je odločila za model z več mehkimi tkaninami, vključno z žametom in čipko ter več pletenimi bombažnimi cvetovi, da bi jo skozi dotik obleke “vizualiziral” in po nevestinih besedah ​​”užival v moji obleki toliko kot jaz”. In kaj si je Anthony mislil? “Od čustev sem začel jokati, ker sem lahko ‘videl’ Kelly! Neverjetno je bilo, da sem lahko ‘začutil’ njeno poročno obleko.”

Mimogrede, celotna slovesnost je bila zasnovana tako, da je slepi ženin “videl” čim več detajlov, ki jih je organizirala Kelly s pomočjo svoje mame. Tudi izbira slovesnosti na prostem čez dan je bila zasnovana tako, da je lahko “bolje videl” kontraste svetlobe in sence.

Anthony je v pogovoru za USA Today povzel: “Skrbnost in prizadevanje, da bi mi bila najina poroka dostopna, sta mi pomenila vse. Ona res predstavlja ‘moje oči na tem svetu’.”

Objavil/a Anthony S. Ferraro dne Sreda, 27. oktober 2021

Vir: Aleteia

Za vas objavil:

Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius