Glasilo 33 Avgust 2022

Farno glasilo

ČAS BOŽJE SODBE (III. del)

Kot smo lahko razbrali, se sodba odvija pred Jezusovim drugim prihodom. In ko berete Razodetje 14 poglavje lahko vidimo, da Jezus sedi s srpom na oblakih po tem, ko je Trojna angelska vest objavljena. Sodba se odvija pred koncem časa milosti. Ko smo zadnjič razmišljali smo nekako zašli v slepo ulico, kjer nismo videl za nas same kakšnega vzpodbudnega izhoda. In tako bi bilo, če naš Gospod Jezus Kristus se z Bogom Očetom nebi odločil, da bi nas odkupil. Saj veste, da vas iz vašega praznega življenja, ki ste ga podedovali od očetov, niso odkupile minljive reči, srebro ali zlato, ampak dragocena kri Kristusa, brezhibnega in brezmadežnega jagnjeta. On je bil že pred stvarjenjem sveta spoznan, razodel pa se je poslednji čas za vas (1 Pet 1,  18-20).

Kaj se zgodi, ko priznamo in se pokesamo grehov in zahtevamo Kristusovo pravičnost, ko je naše srce z Bogom? Jezus zapiše greh v Nebeške knjige, vendar poleg greha doda zaznamek »Odpuščeno« podpisano z jagnjetovo krvjo. Je to dobra novica? Ko se naše ime znajde na sodbi, ali so naši grehi zapisani v knjigah? So. Mnogi se vprašajo, kako so lahko varni glede odrešenja, če so njihovi grehi zapisani v knjigah? Če naši grehi niso pokriti s krvjo, jih še vedno nosimo. Zato moramo imeti Jezusa za zagovornika. Otroci moji, to vam pišem zato, da ne bi grešili! Če pa že kdo stori greh, imamo pri Očetu zagovornika, Jezusa Kristusa, pravičnega (1 Jn 2:1).

Jezus je sodnik in zagovornik in ko se pokesam in priznam svoj greh, Jezus reče pred Očetom, da smo se pokesali za ta greh, ga priznal in v njegovem imenu ga pokrivam s svojo krvjo. In Oče odvrne, da sprejema Jezusovo smrt in kraj Jezusove smrti ter sprejema Jezusovo življenje namesto našega življenja. Je to dobra novica? Če pa svojih grehov ne postavimo v svetišče s kesanjem in spovedjo, potem so ti grehi nad nami. Če pa svoje grehe priznavamo, nam jih bo odpustil in nas očistil vse krivičnosti, saj je zvest in pravičen (1 Jn 1,9). Ali obstajajo navidezni kristjani, ki so v resnici hinavci? Jezus je govoril o teh, a ne. Navzven so zgledni kristjani. Vendar ko se bodo knjige odprle se bo resnično videlo, kdo se je pokesal greha, ga priznal, kdo je resnično trdil, da je Jezus pravičen, kdor je resnično pokopal starega človeka ob krstu in po krstu vstal v novo življenje.

Namen sodbe je razkriti ali je bilo kesanje in trditev o sklicevanju na kri pristno ali ne. Čudovita resnica, če se naše ime pojavi na sodbi in imam vse urejeno, kar smo prej navedli. Takrat bom najden v Kristusu, ker če sem prejel Kristusa, sem v Njem. Ne pojavljam se več kot lastni jaz ampak skozi Njega. In to je razlog, zakaj v 1 Tes 4:15 najdemo zanimiv odlomek o vstajenju: »Oprti na Gospodovo besedo vam rečemo tole: mi, ki še živimo in bomo ostali do Gospodovega prihoda, nikakor ne bomo prehiteli zaspanih. Kajti sam Gospod bo ob povelju, ob nadangelskem glasu in ob Božji trobenti stopil z neba. Najprej bodo vstali tisti, ki so umrli v Kristusu. Potem pa bomo mi, ki živimo in bomo ostali, skupaj z njimi odneseni na oblakih v zrak, naproti Gospodu: tako bomo zmeraj z Gospodom (1 Tes 4:15-17).

Pripravil: Štefan

SVETE MAŠE V ŽUPNIJI IZLAKE IN ČEMŠENIK (od 21.8. do 28.8.2022)

NED 21.8. Izlake Ob 7.00 + JOGER Bernard
Čemšenik Ob 8.30 ZA FARANE ČEMŠENIKA, IZLAK;
2.+ Ana, Jože (obl) GROBLJAR (Znojile)
Izlake Ob 10.00 + RAZPOTNIK Alojz (obl), star. SKOK, RAZPOTNIK
PON 22.8. Čemšenik Ob 19.00 + REMC Marija, Matija; 2. V ZAHVALO ZA ZDRAVJE
2.+ RAVNIKAR Franci;  + MATKO Ivan
SRE 24.8. Čemšenik Ob 19.00 + VRAN Janez (obl), sorodniki;
2. + KAJBIČ Jožef;  + KAJBIČ Leopold
Izlake Ob 20.00 + TURNŠEK Jernej;  2.+ SKRINJAR Marija
2.+ SMRKOLJ Jože
ČET 25.8. Podlipovica 0b 19.00 + ŠTANDLAR Ferdinand, URANKAR Anton, Marija
PET 26.8. Izlake Ob 18.00 + KOREN Venčeslav(obl), starše HOUŠAK
2. + VIDRGAR Slavica;  + NOVAK Nace
SOB 27.8. Čemšenik Ob 19.00 + DROLC Ivana (30.dan)
NED 28.8. Izlake Ob 7.00 ZA FARNE IZLAK, ČEMŠENIKA; 2.+ PIKELJ Pavla(obl)
Čemšenik Ob 8.30 ZA BLAGOSLOV NA POTI; 2.+ MATKO Ivan
Izlake Ob 10.00 + KLJUČEVŠEK Mari (obl)
2. + KOPOREC Štefan (obl); 2. + ROTAR Jernej
2. + TURNŠEK Jernej (obl), sorodniki;
2.+ ROZINA Janez, starše in Leopolda RUDMAN

OBVESTILA

*Dan je bil predlog, da bi imeli srečanje, pri koči na planini Vodični Vrh nad Bohinjem, katero imam v najemu. (pa še obisk Planine pri jezeru). Možnost v nedeljo 28.8. popoldan. Odhod iz Izlak okoli 11.30, ali pa še preje. Prijave in informacije pri župniku.

OKVIRNI URNIK VEROUKA: Čemšenik: 9.razred- 2 in 4.ponedeljek v mesecu po maši (18.30); bodoči birmanci 7.in 8 razred – ponedeljek ob 17h; 5.in 6. razred in ostali- ponedeljek ob 16 h; Otroci, ki obiskujejo podružnično šolo v Čemšeniku- urnik bo naknadno javljen.; Izlake: (Ves verouk v torek) 1.razred- 17 h; 2.razred- 16h, 3.razred- 17 ; 4. razred- 16h, 5. razred- 15 h; 6. razred- 14 h; 7.in 8. razred (bodoči birmanci) in 9. razred bo sporočeno naknadno

*Za krst otroka, se obrnite na župnika, in se bomo dogovorili za datum krsta in za pripravo na krst.

*Svoj dar za župnijo lahko nakažete na spodnji račun. Hvala za Vašo skrb za župnijo. Bog Vam povrni.

TRR: SI56-0430-2000-2980-018

Za vas objavil:

Spletna stran | Zadnje objave

Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!
Živeti je ena najbolj redkih stvari na tem svetu, saj večina ljudi samo obstaja. – Marcus Aurelius